Op naar het Leenderbos

Weer een weekendje weg naar een plek van Staatsbosbeheer. In de provincie Brabant nabij Valkenswaard vind je de logeren bij de boswachter plek Het Leenderbos. We reserveren plek no 2 met stroom en hond toegestaan. Bij aankomst even aanmelden bij het scherm zoals bij alle plaatsen van logeren bij de boswachter. Even inparkeren op de plaats en we gaan ons plekje eigen maken met de kampeer spullen. We hebben twee Extra personen bij ons die gaan in een tentje slapen. Binnen een half uurtje staat alles op zijn plek. Luchtbed opgepompt en over het tentje nog een extra tarp gespannen. Even de camping bekijken en het sanitair gebouw wat er allemaal prima uitziet.

Enkele afbeeldingen van camping Leenderbos

Leuk speelgoedChefkokHet kampLeenderbosLosloop gebiedParkeerplaatsPepi en KokkiHeerlijk eindeloos door de leender bossen wandelen.

Vanaf de camping loop je langs de parkeerplaats direct de bossen in. Een zeer groot losloopgebied voor de hond begint aan de camping. Afwisselend bosgebied met zandpaden maken het een mooi wandelgebied. Er zijn verschillende routes te wandelen maar wij lopen meestal op gevoel....en zijn dan de weg kwijt. Maar de weg terug naar de camper is altijd weer terug te vinden via de telefoon. De weg naast de camping daar hoor je overdag helaas wel het verkeer van, maar in de avond valt het wel mee. De vuur hut was helaas dicht maar de volgende keer als we weer hierheen gaan hopen we dat alles weer volledig open is. Ook zijn de twee kids die mee waren op de fietsen naar Valkenswaard geweest om wat te winkelen en rond te kijken. Na terugkomst natuurlijk wat lekkers bij de koffie. In de avond wat te eten bakken op de party gril en we kunnen er weer tegen. In de avond kwamen er steeds meer sterren tevoorschijn. De volgende morgen is het nog koud maar toch eten we het ontbijt buiten. In de middag nog een wandeling door het bos en dan richting het familie restaurant De Clown. Lekker een pannenkoek en wat patatten naar binnen werken en dan weer terug door het bos naar de camping. Wij vinden deze plek van de boswachter erg fijn en komen zeker nog een keer terug.